Shakespeare er lige her

En sidste samtale om Shakespeare: Hvad har vi lært?

November 5, 2021

Vi var egentlig færdige med Shakespeare. Efter ti samtaler om ti forskellige stykker med ti forskellige eksperter var det sidste punktum efter planen sat for Informations store sommerserie, Shakespeare er lige her.

Men så var vi alligevel ikke helt færdige.

Tanken var fra start, at samtalerne om Shakespeares stykker skulle være en slags studiekreds. En anledning til at reflektere over de egenskaber, tilbøjeligheder og brister, som gør mennesket til et helt utroligt interessant og kompliceret væsen. Og en anledning til at tale med forskellige mennesker – skuespillere, instruktører, en oversætter, en kritiker, en minister og forskere fra både Danmark og udland – der alle har haft intense oplevelser med Shakespeares stykker.

Men vi mangler stadig at tale om, hvad vi har lært: Hvad er der kommet ud af alle de samtaler? Hvad tager vi med os?

Det er emnet for denne afsluttende samtale, hvor Rune Lykkeberg får besøg af Sara Mering. Sara er 25 år og studerer litteraturvidenskab. Hun har lavet sit eget ungdomsmedie, Sein, som hun helt i mediets ånd siden har forladt igen – og så er hun helt vild med Shakespeare. Sara har i seriens løb stået for at udskrive alle samtaler fra bånd, så de også kunne blive til artikler i avisen, og nu spørger Sara og Rune så hinanden, hvad de hver især har lært om Shakespeare undervejs. Og hvad de måske også har lært om sig selv.

Lyt med!

Og så en lille servicemeddelelse: Bogen Samtaler om Shakespeare, der samler alle seriens samtaler med nyskrevet forord og efterskrift, er netop udkommet fra Informations Forlag. Samtaler om Shakespeare kan købes i butikken på Informations hjemmeside.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App